Полша, Австралия, Кипър, Албания, Естония, Белгия, Австрия, Литва, Армения и Словения са

...
Полша, Австралия, Кипър, Албания, Естония, Белгия, Австрия, Литва, Армения и Словения са
Коментари Харесай

Финалистите на "Евровизия 2023" (ВИДЕО)

Полша, Австралия, Кипър, Албания, Естония, Белгия, Австрия, Литва, Армения и Словения са страните, които се класираха за в Ливърпул, Англия, заяви Пи Ей мидиа/ДПА.

От конкуренцията отпаднаха Гърция, Дания, Грузия, Исландия, Сан Марино и Румъния.

Същевременно Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който продуцира състезанието, сподели, че е отхвърлил настояването на украинския президент Володимир Зеленски да се обърне към публиката на финала в събота.

" Конкурсът за ария " Евровизия " е интернационално развлекателно шоу и се управлява от строги правила и правила, открити от самото му основаване. Като част от тях, един от крайъгълните камъни на състезанието е неполитическият темперамент на събитието. Този принцип не разрешава опцията за правене на политически или сходни изказвания в границите на състезанието. Искането на Зеленски да се обърне към публиката на песенния конкурс " Евровизия ", въпреки и направено с похвални планове, за жалост не може да бъде задоволено, защото би било срещу разпоредбите на събитието ", се показва в изказването, направено от Европейския съюз за радио и телевизия. 

На първия полуфинал във вторник вечерта се класираха Хърватия, Молдова, Швейцария, Финландия, Чехия, Израел, Португалия, Швеция, Сърбия и Норвегия. Извън съревнованието тогава останаха Малта, Латвия, Ирландия, Азербайджан и Нидерландия.

Класиралите се от двата полуфинала се причисляват към миналогодишния победител Украйна и страните от " огромната петорка " - Англия, Франция, Германия, Италия и Испания, които автоматизирано получават място на огромния край.

Тази година състезанието е проведен във Англия взаимно с Би Би Си от името на разкъсваната от войната Украйна, която предходната година победи в италианския град Торино след вълна от поддръжка от страна на гласуващата аудитория. Украйна ще бъде показана на огромния край от дуото " Творчи " с песента " Heart of Steel ". Мей Мюлер показва домакина Англия с " I Wrote a Song ".

Сред любимците за успеха е шведската певица Лорийн с песента " Tattoo ". Изпълнителката стана известна със спечелването на състезанието през 2012 година с шлагера си " Euphoria ".

България е измежду страните, които се отхвърлиха от присъединяване на тазгодишния песенен конкурс " Евровизия ".

Източник: Елена Христова/БТА
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР